Waarom een website de motor is van jouw bedrijf

Waarom een website de motor is van jouw bedrijf

Wil jij als ondernemer succesvol zijn, ongeacht de grootte van je bedrijf? Dan is een goede website van onschatbare waarde. Een website is als het ware de motor die jouw bedrijf laat draaien en een onuitputtelijke bron van informatie voor jouw (potentiële) klanten. Maar wat zijn nu eigenlijk de ingrediënten van een goede website en wat levert het je op? Lees verder om erachter te komen!

Knappe copywriting

Als bedrijfseigenaar ken je jouw onderneming het beste, maar ben je misschien niet de meest geschikte persoon voor je bedrijfscommunicatie. Laat de teksten daarom over aan copywriters. Met een frisse blik scheiden zij hoofd- en bijzaken van elkaar en zorgen ze dat goede teksten op jouw site terechtkomt. Daarnaast zijn ze op de hoogte van wat Google wilt, zodat je bedrijfswebsite goed vindbaar is in zoekmachines.

Waar copywriters in uitblinken, is het schrijven voor een doelgroep. Elke zin wordt gericht geschreven op de (potentiële) klanten van jouw bedrijf. Zoals aangehaald in een van onze vorige blogposts over ChatGPT en copywriting, is een menselijke toets daarbij essentieel. Originaliteit en creativiteit geven een tekst leven en houden de aandacht van de lezers vast. Je wilt een potentiële klant toch niet in slaap doen laten vallen?

  • Copywriters beschikken over een frisse blik
  • Jouw klanten in gedachten (doelgroep)
  • Origineel en creatief met een menselijke toets

Functionele features

Een inhoudelijk sterke bedrijfswebsite fungeert als het online informatiepunt van jouw onderneming. Vragen van (potentiële) klanten worden er zonder veel moeite snel beantwoord. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om een website functioneler te maken.

Voor Riory hebben we een website als informatiebron ontwikkeld. Maar het kan uitgebreider: surf even naar de website van Praktijk Rondags of De Manskwaffeur en je merkt op dat er een afspraakmodule op de website aanwezig is. Dit bespaart tijd en moeite voor zowel de klant als de onderneming. Verder beschikken de websites van Thuiskost en Uitvaartzorg Tenera over geïntegreerde bestelpagina’s, waar iedereen makkelijk hun bestelling op kan plaatsen.

  • Online informatiepunt voor (potentiële) klanten
  • Afspraakmodule om agenda vol te krijgen
  • Bestelplatform om makkelijk te bestellen

Zo zie je maar dat een goede website niet alleen een bron van informatie is, maar ook kan dienen als een afspraak- en bestelplatform.

Intrigerende interface

Knappe copywriting en functionele features betekenen niets zonder een mooie, intrigerende interface van je website. Uit een enquête van Visible Logic is gebleken dat maar liefst 80% van de internetgebruikers zelfs kiest voor een concurrent als die heeft geïnvesteerd in het design van hun website. En nog opmerkelijker: 89% geeft aan dat het uiterlijk van een website belangrijk is.

“Your website will influence people’s decision
to work with you.” – Visible Logic

Vertaling: “je website beïnvloedt de beslissing van mensen om met jou te werken.”

Het is daarom cruciaal om de teksten en functies van je website in een mooi en overzichtelijke uitstraling te gieten. Het is daarbij handig om je huisstijl toe te passen, wat zorgt voor een mooi geheel van zowel online en offline communicatie. Wil je trouwens wat leren over offline communicatie? Lees dan onze blogpost hierover!

Conclusie

Een bedrijfswebsite is een cocktail van onder andere knappe copywriting, functionele features en een mooie, geïntegreerde interface. Deze elementen zijn cruciaal omdat een bedrijfswebsite het middelpunt van de online aanwezigheid van een organisatie is. Het heeft als doel om een goede indruk te maken op potentiële klanten en hun vertrouwen te winnen. Andere online kanalen, zoals sociale media en advertenties, leiden bezoekers naar je website voor meer informatie, een afspraak te maken of een bestelling te plaatsen.

Als je een professionele bedrijfswebsite wilt, is het verstandig om dit project uit te besteden aan experts. Profiel heeft een uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van succesvolle websites en zorgt voor een naadloze en professionele ontwikkeling van jouw bedrijfswebsite!


Benieuwd naar waar wij je nog van dienst mee kunnen zijn? Bekijk ons online portfolio of neem contact op met ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *