Sociale media

Dankzij sociale media beleef je
digitale groei

Wereldwijd is het sociale mediagebruik gigantisch groot. Niet alleen particulieren zijn voortdurend bezig met online platformen, ook bedrijven gaan zich steeds meer richten op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Dat is natuurlijk niet vreemd, want informatie verspreiden over je bedrijf was nog nooit zo gemakkelijk.

Engagement is belangrijk

De kans dat je publiek actief is op sociale medianetwerken is enorm groot, aangezien miljarden mensen er dagelijks tijd doorbrengen. Het spreekt dus voor zich dat je ook als bedrijf moet investeren in je sociale mediakanalen. Daarbij geldt: engagement, engagement, engagement. Waarom? Facebook’s algoritme is zo ingesteld dat het prioriteit geeft aan de posts met de meest betekenisvolle interactie. Wanneer het engagement – de mate waarin je doelgroep je content interessant, waardevol en relevant vindt – groot is, kom je vaker op de schermen van sociale mediagebruikers. En dat is natuurlijk wat je wil.

Het belang van een contentkalender

Met een contentkalender houd je schematisch bij welke berichten je wilt gaan publiceren op je sociale mediakanalen, je plant dus eigenlijk vooruit. Omdat je op voorhand weet welke content je op welke dag en op welk tijdstip publiceert, hoef je er niet elke dag over na te denken. Dat scheelt uiteraard veel tijd en stress. Een contentkalender is dus duidelijk meer dan alleen een kalender: het is een tool die je controle geeft en ervoor zorgt dat je je concurrenten een stap voor blijft.

Profiel Reclamebureau is er voor bedrijven die aan de slag willen met social media. Samen met jou zoeken we de juiste manier om sociale media een plekje te geven in je bedrijfsstrategie. Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen als je je sociale media in een professioneel jasje wilt steken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *